De start van de eerste Elfstedentour voor Orange Babies bij HC Breda.
De start van de eerste Elfstedentour voor Orange Babies bij HC Breda.

Vijftien mille voor Orange Babies na fietstocht rond Breda

Algemeen

BREDA - Deelnemers aan de eerste Elfstedentour rond Breda hebben zaterdag bijna vijftienduizend euro opgehaald voor Orange Babies.

Meer dan 100 fietsers reden de Elfstedentocht met een afstand van 60 of 110 kilometer via 11 plaatsen in de omgeving: Breda, Ulvenhout, Gilze, Riel, Goirle, Hilvarenbeek, Esbeek, Weelde, Baarle-Nassau, Strijbeek en Chaam.

Met de opbrengst kan een viertal projecten in Zambia voortgezet worden die door de Poelman Foundation ondersteund worden voor Orange Babies. Orange Babies zet zich in voor zwangere vrouwen met HIV en hun baby’s. Door middel van eerdere activiteiten waardoor geld werd ingezameld, heeft de Poelman Foundation al een opvanghuis, een peuterspeelzaal en een lagere school voor kinderen met HIV kunnen realiseren.

Zaterdag om 11 uur gaf oud-profwielrenner Teun van Vliet bij BH&BC Breda het startsein voor de fietstour. De eerste editie van de Elfstedentour was zo’n groot succes dat nu reeds plannen voor een nog grootser event in 2014 in de maak zijn, aldus de organisatie.