Afbeelding

Nassau plaatst slagboom tegen studenten Avans

Algemeen

BREDA - De parkeeroverlast in het Brabantpark treft niet alleen de bewoners in die buurt. Ook bedrijven en instellingen zeggen last te hebben van het grote aantal studenten dat de auto in de wijk parkeert.

Rector Rob Martinot van scholengemeenschap de Nassau tweette op Twitter dat ook zijn school last heeft van de parkeeroverlast. De onderwijsinstelling zegt nu slagbomen te instaleren om af te rekenen met het probleem. "We hebben een tijdje samen met de politie gewerkt met wielklemmen, maar dat kostten ons uiteindelijk teveel tijd." Overigens neemt Martinot Avans zelf niks kwalijk, maar de studenten die op het terrein van zijn school illegaal parkeren

Een ondernemer zegt zelfs te vertrekken vanwege de parkeeroverlast. "Van de een op de andere dag stond het hier ineens vol met auto's!" Eigenaar van machinefabriek Otten, Ben Otten, was al langer van plan om zijn zaak te verkassen, maar de parkeerchaos voor zijn bedrijf heeft dat proces zeker versneld: "Ik heb meegemaakt dat er een chauffeur bezig was met lossen en dat een student met auto nog wel een klein gaatje zag. Plop, zat die vrachtwagen ineens muurvast tussen de geparkeerde wagens!"

De gang van zaken was vervelend voor het eigen personeel van Ben Otten, maar dat het ergernis opleverde bij zijn leveranciers was onaanvaardbaar. De ondernemer heeft in het begin nog wel contact gehad met het aanspreekpunt voor bedrijven bij de gemeente. Helaas kon deze niet veel anders voor Ben Otten doen dan erkennen dat het probleem bekend was.