Roodharigendag in Breda. foto Ilse Lukken
Roodharigendag in Breda. foto Ilse Lukken

Breda maakt zich op voor invasie roodharigen

Cultuur roodharigendag

BREDA - Breda maakt zich op voor een invasie van roodharigen. Zondag is de Roodharigendag, of zoals ze het zelf zeggen het hoogtepunt van de Redhead Days, maar vrijdag komt het al op gang. Meer dan vijfduizend roodharigen verwacht de organisatie.

De roodharigen, afkomstig uit zo’n beetje alle delen van de wereld, nemen ook nog eens zo’n 5000 familie, vrienden of partners mee, zodat het gezellig druk wordt in de Bredase binnenstad.

De eerste roodharigen gaan deze vrijdag hun plaats vinden op de roodharigencamping, die dit jaar onderdak heeft gevonden op Belcrum Beach. Daarnaast landt vandaag vlucht E-175 uit Inverness, gevlogen door een roodharige captain en met alleen roodharige passagiers aan boord. Speciaal voor Roodharigendag.

Hoogtepunt is zoals al jaren de groepsfoto. Die staat zondag om 12.30 uur in het Valkenberg gepland. Afgelopen jaar telde de organisatie 1255 roodharigen op de foto, doel is dat aantal dit jaar te overtreffen.

Behalve een vloedgolf aan roodharigen, stoomt ook de pers uit alle werelddelen op richting Breda. De roodharigen weten zich daarmee sowieso verzekerd van de aandacht van fotografen, naast de officiële fotoshoots die op verschillende plaatsen in de binnenstad zijn.