foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

RvC NAC: In gesprek met directie over situatie

NAC

STEENAKKER - De Raad van Commissarissen van NAC is in gesprek met de directie van de voetbalclub over de huidige ontwikkelingen bij de club. Dat laat de Raad via de club weten.

De Bredase inkomsten bij de Bredase club liggen op dit moment naar schatting 1,5 miljoen achter op de bij de KNVB ingediende begroting. Die tegenvaller komt vooral door tegenvallende sponsorinkomsten, zo laat de club weten. In juli dacht NAC nog een positief bedrijfsresultaat van 9 ton te kunnen boeken over het seizoen 2013/2014.

“NAC verwacht dit seizoen nog steeds met een positief netto resultaat af te sluiten. De transferinkomsten van Nemanja Gudelj en Eric Botteghin vallen in dit boekjaar en compenseren de verwachte terugval in sponsorinkomsten”, aldus de club in een reactie op de ontstane onrust. “NAC beseft terdege dat de situatie moet worden verbeterd en is daarom bezig met een herstelplan.”

De Raad van Commissarissen stelt in gesprek te zijn over de ‘ontstane commotie over de huidige begroting en de rol van de Algemeen Directeur’. “Beide partijen onderkennen de ernst van de situatie en werken gezamenlijk aan een oplossing.”

Op de site van de club geeft de club uitleg over de financiële positie.