Donna Tartt. foto Beowulff Sheehan
Donna Tartt. foto Beowulff Sheehan

Wereldberoemde Donna Tart houdt Grote Kerklezing

Cultuur

CENTRUM - De wereldberoemde Amerikaanse schrijfster Donna Tartt houdt op 26 september de Grote Kerklezing in de Grote Kerk van Breda. Naast Amsterdam is Breda de enige plaats in Nederland waar de schrijfster een lezing geeft. Een wereldprimeur omdat de Amerikaanse versie van haar nieuwste boek pas in oktober 2013 verschijnt.

Donna Tartt kreeg met haar inmiddels klassieke roman De verborgen geschiedenis grote bekendheid. Het is in meer dan 30 talen vertaald en er zijn wereldwijd meer dan vijf miljoen exemplaren van verkocht, waarvan 800.000 in Nederland en Vlaanderen. Tien jaar later verscheen haar tweede roman, De kleine vriend, eveneens een succesvol boek. De nieuwste roman van Tartt, Het puttertje, verschijnt in een Nederlandse vertaling op 23 september a.s.

Het gelijknamige werk van de Nederlandse schilder Carel Fabritius speelt een centrale rol in de roman. Uitgever de Bezige Bij heeft daarmee een wereldprimeur, de Amerikaanse editie verschijnt een maand later. Tijdens de lezing zal de schrijfster een toelichting geven op haar oeuvre en natuurlijk haar nieuwste boek. Daarna zal Wilbert van der Bosch in een interview dieper ingaan op de achtergronden van haar werk.

De lezing begint om 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur.Kaarten á € 7,50 (inclusief en kop koffie of thee) zijn te verkrijgen bijde Grote Kerk, Boekhandel Van Kemenade en Hollaers en VVV Breda. Vrienden van de Grote Kerk, leden van de bibliotheek en leden van Jacob van Lennep betalen€ 5,-