foto Fieke van Doremalen
foto Fieke van Doremalen

JOVD: Bijstandtrekkers moeten zichzelf nuttig maken

Politiek

BREDA - De JOVD in Breda, de jongerenorganisatie van de VVD, vindt dat de mensen met een bijstandsuitkering daar best iets voor mogen doen. Hierbij denken de jonge liberale onder andere aan vrijwilligerswerk in buurthuizen en het helpen van bejaarden. "De tijd van gratis geld is voorbij!"

Er zijn genoeg klusjes te doen in onze maatschappij die blijven liggen omdat niemand zich verantwoordelijk voelt, zo stelt de JOVD. Bovendien denkt de organisatie dat werkzoekenden hun kansen op de regulier werk vergroten door actief te zijn in de samenleving. Iedereen moet een reden hebben zijn bed uit te komen, zo stelt de politieke jongerenclub.

Breda kent ongeveer een dikke 3500 bijstandtrekkers. Als het aan JOVD voorzitter Ralf de Jong ligt gaat deze groep zich minimaal 20 uur per week verplicht inzetten voor de maatschappij. De jongerenorganisatie heeft in haar voorstel een hele lijst samengesteld van mogelijk klusjes: klaar-overen, bijscholing, wandelen met bejaarden, vrijwilligerswerk bij een sportclub of buurthuis, helpen bij de voedselbank, rijden met de buurtbus, boodschappen of de afwas doen voor iemand die dat niet kan.