Afbeelding

D66: Gemeentegrond verpatst voor extreem spotprijsje

Politiek

BREDA - Een stuk gemeentegrond aan de Rithstraat is volgens D66 ver onder de marktprijs verkocht. Het perceel dat bestemd was voor sport zou volgens de liberale partij 70 euro per m2 waard zijn, maar werd aan een particulier verkocht voor 19 euro per m2. De koper, Dennis Nouwens, is zich ondertussen van geen kwaad bewust: "Ik vind het een normale, zakelijke prijs."

De grond van de gemeente stond enige tijd in de belangstelling van een initiatiefgroep uit Princenhage die er graag een tennispark had gezien. De gemeentegrond werd uiteindelijk verkocht aan Dennis Nouwens die vlakbij het perceel woont. Volgens de initiatiefgroep had Nouwens beloofd het stuk gekochte gemeentegrond beschikbaar te stellen voor het tennispark. Zelf zegt hij enkel te hebben gespeeld met dat idee, maar nooit harde toezeggingen te hebben gedaan.

Paul de Beer van D66 wil nu van het College weten of de gemeente Nouwens een korting heeft gegeven, omdat het gebied gebruikt zou worden voor een maatschappelijke doelstelling. Mocht Dennis Nouwens inderdaad toezeggingen hebben gedaan dan wil de liberale fractievoorzitter dat de gemeente onderzoekt of dit kan worden teruggedraaid. Niet alleen de korting, maar wellicht de gehele transactie.

Van het terugdraaien van de koop kan volgens Dennis Nouwens geen sprake zijn: "Het is de stadsmakelaar gepasseerd, dus dat is onmogelijk." Nouwens zegt dat hij ook aan de stadsmakelaar nooit toezegging heeft gedaan over de grond en dat er verder geen enkele restricties in het contract zijn opgenomen.

De prijs voor het landje noemt Nouwens 'niet direct een koopje.' Nouwens zegt verder nooit eerder een dergelijke aankoop te hebben gedaan en niet echt op de hoogte te zijn van de marktconforme prijzen voor zulke stukken gemeentegrond: "Ik ben koper, ik ben zakenman, als ze mij iets aanbieden wie ben ik dan om over de prijs te beginnen?"

Dennis Nouwens zegt in het begin enkel geïnteresseerd te zijn geweest in een gedeelte van het sportcomplex. Het zou de gemeente zelf zijn geweest die vroeg of hij het hele perceel wilde aanschaffen. Op de vraag waarom de gemeentegrond onder de marktprijs is verkocht zegt hij: "Dat zal de gemeente moeten uitleggen."

Maandag meer. Natuurlijk op BredaVandaag.nl