NAC en NEC hielden het vrijdagavond op 1-1, tot onvrede van het Bredase publiek. foto Peter Visser
NAC en NEC hielden het vrijdagavond op 1-1, tot onvrede van het Bredase publiek. foto Peter Visser

Personeel NAC steunt Eskes in open brief

NAC

STEENAKKER - Zo goed als het voltallige kantoorpersoneel van NAC heeft zich in een open brief aan de Raad van Commissarissen, College van Aandeelhouders, Stichting Financiers, supporters en sponsoren achter directeur Stefaan Eskes geschaard.

Het idee voor de brief ontstond maandagmiddag tijdens een personeelsoverleg, zo laat NAC-woordvoerder Perry Hendriks weten. Daarbij namen NAC’s personeelsfunctionaris en hoofd veiligheid Leon Aerssens het voortouw. “24 van de 26 medewerkers hebben hun handtekening onder de brief gezet”, aldus Hendriks. Volgens de woordvoerder onderschrijven ook de technische staf en de spelersraad de brief.

Het personeel kwam bijeen naar aanleiding van de verschillende publicaties over de financiële positie van de club en het functioneren van de directeur, zo valt te lezen.
De personeelsleden wijzen naar de wijzigingen die de afgelopen maanden hebben plaatsgevonden. “De saneringen hebben levens op hun kop gezet, maar dienen uiteindelijk een groter doel: het gezond maken van deze voetbalclub.”

Zeker niet alles gaat goed bij NAC, laat het personeel aan de bestuurders en supporters weten. Uit de brief blijkt ook dat het personeel wel even klaar is met de onrust na alle reorganisaties. “Dat de club nog een lange weg te gaan heeft, wordt door alle medewerkers erkend. Het is echter een organisatie die behoefte heeft aan rust en een eenduidig beleid, om te komen waar wij allemaal –inclusief supporters en adviesorganen- met de club naartoe willen.”

’Directeurswissel zou club geen goed doen’
Een directeurswissel op stel en sprong zou de club geen goed doen, denken ze. “Als geen ander weet het personeel van NAC wat voor impact wijzigingen op met name directieniveau hebben op de club als geheel.”

De medewerkers van NAC geven in de brief aan aan vertrouwen te hebben in het huidige beleid, uitgevoerd door deze directie. “Een personele wijziging in de directie zal de club terugwerpen in plaats van vooruit te helpen.”

“In het belang van NAC willen wij dan ook een beroep doen op de Raad van Commissarissen en het College van Aandeelhouders om het huidige beleid en haar directie te ondersteunen. Het belang van NAC gaat boven het individuele belang.”

Toto slot benadrukt het kantoorpersoneel dat de medewerkers er vertrouwen hebben in dat het huidige beleid de beste kans geeft om uit de moeilijke periode van het afgelopen decennium te komen.