Teamplay@NAC hield dinsdagochtend weer een interactieve sportdag. foto Erik Eggens
Teamplay@NAC hield dinsdagochtend weer een interactieve sportdag. foto Erik Eggens

Teamplay@NAC ontslaat tien van twaalf werknemers

NAC

BREDA - Teamplay@NAC heeft woensdag zo goed als alle medewerkers moeten 'ontheffen van hun taken' vanwege gebrek aan geld. De club gaat nu kijken welke elementen van de stichting kunnen worden gered.

Met uitzondering van een twee medewerkers met een contract van bepaalde tijd zijn alle tien de werknemers van Teamplay@NAC per direct ontslagen. Dit werd woensdag door het bestuur persoonlijk medegedeeld. Volgens Perry Hendriks van NAC gaat de club er nu alles aan doen om in ieder geval een aantal elementen van Teamplay@NAC te behouden.

Het zou hierbij gaan om de projecten StreetLeague en Playing for Succes. Deze twee projecten zullen voorlopig blijven draaien op stagiairs.

Volgens Hendriks is Teamplay@NAC ondermeer in deze situatie verzeild geraakt doordat de stichting niet altijd de slimste keuzes heeft gemaakt. Vooral met gesubsidieerde projecten is de club naar eigen zeggen teveel doorgedraaid. "Er waren projecten waarbij er meer werd uitgegeven dan er subsidie binnenkwam", aldus Perry Hendriks.

Momenteel wordt er onderhandeld met de 'partners en founders' van Teamplay@NAC. Verder wordt er gekeken hoe het bestuur in de hele situatie staat. Perry Hendriks verwacht dat er volgende week woensdag meer duidelijkheid komt over de toekomst van de maatschappelijke tak van de Bredase betaaldvoetbalclub.