foto BUT FF
foto BUT FF

ButBlog: Oefenen heeft geen zin en Zombies

Cultuur

BLOG - B-movie Underground en Trash FilmFestival (BUTFF) is woensdag gestart. BUTFF Directeur Paul Hagenaars en de geheimzinnige onBUTsman bloggen tijdens het festival. Vandaag: Oefenen heeft geen zin.

Gisteravond bijna twee uur met het BUTteam gerepeteerd voor de opening. Maar uiteindelijk bleek natuurlijk dat dat helemaal geen zin heeft met zo'n stelletje ongeregeld te oefenen want uiteindelijk doen ze precies wat je niet afgesproken had. Gelukkig weet het publiek precies wat ze kunnen verwachtten en werd het een hilarische opening. Het Engels was niet van echte steenkolen te onderscheiden.

Vervolgens gaf Danny van der Laan een performance waaraan het publiek in zijn geheel aan mee moest doen. Hij drukte ze op het hart dat iedereen MOEST doen want anders zouden ze moeten blijven tot het helemaal goed was en hij tevreden. Een gewaarschuwd mens telt voor twee dus iedereen deed direct wat er gezegd werd. Uitgezonderd de directie natuurlijk, die bleef schaapachtig in hun hoekje zitten. Maar niet voor lang want dat werd door het publiek meteen gesignaleerd en zij eisten dat de directie ook mee deed. Dit was meteen de kortste openingsperformance in het bestaan van het BUTFF.

Uiteindelijk kon men dan toch de openingsfilm bekijken 'the 25th Reich', de film gaat over een groep soldaten uit de tweede wereld oorlog die in de verkeerde tijd terechtkomt. Al reizend door de tijd kwamen ze er achter dat ze het 25ste leger van Hitler tegen moesten houden. De spanning wordt zo langzaam opgebouwd dat je aan het begin van het einde zelf op ontploffen staat.

Inmiddels zijn ook drie nieuwe gasten gearriveerd een regisseur uit Beieren, Duitsland die de Film 'Zombies from outer space' heeft gemaakt en de makers van 'Extreem Jukebox' uit Italiƫ. Ziedaar! Dan heeft u met deze mededeling meteen twee mooie tips in handen. Beide films draaien op vrijdag 6 september.