Afbeelding

Faillissement Teamplay@NAC kost de club weinig geld

NAC

BREDA - De ondergang van Teamplay@NAC heeft geen ernstige financiƫle gevolgen voor de voetbalclub NAC. De Bredase club was maar een kleine crediteur van de stichting zo laat de voetbalvereniging weten. Ondertussen wil de PvdA weten of de gemeente niet iets kan doen.

Raadslid Jamal Nouhi van de PvdA zegt zich zorgen te maken over het einde van de stichting. Hoewel er nu twee projecten zijn die een doorstart maken gaan veel andere succesvolle programma's verloren, zo vindt Nouhi. Het gaat volgens de sociaaldemocraat hier om initiatieven die ook inhoudelijk succesvol waren en landelijk werden geprezen om hun kwaliteit.

Jamal Nouhi wil nu dat de gemeente gaat kijken of er iets gedaan kan worden voor deze andere prijswinnende projecten van Teamplay@NAC. Wat de PvdA betreft mogen de vrijwilligers en personeelsleden van Teamplay@NAC niet de dupe worden van het faillissement.

Perry Hendriks laat namens NAC weten dat de club alle afspraken met de stichting zal nakomen. Het project Playing for Succes loopt al en binnenkort gaat ook de nieuwe Streetleague van start. De beide projecten draaien nu nog op stagiaires en personeelsleden. Binnenkort wordt er gekeken of er ruimte is voor nog enkele extra posities binnen de evenementen, zo zegt de woordvoerder van NAC.

Hendriks meldt verder dat NAC de club zelf financieel niet heel hard wordt geraakt door het faillisement. De schuld van de stichting richting de club is slechts 25.000 euro, aldus de woordvoerder.