Het BUT Film Festival. Opmerkelijke films in Breda. foto Erika Hengstmengel/Raymond Tillieu
Het BUT Film Festival. Opmerkelijke films in Breda. foto Erika Hengstmengel/Raymond Tillieu

ButBlog: Op de foto met de BUT-bunny

Cultuur

BLOG - B-movie Underground en Trash FilmFestival (BUTFF) is woensdag gestart. BUTFF Directeur Paul Hagenaars en de geheimzinnige onBUTsman bloggen tijdens het festival. BUTFF is weer goed op dreef. Vandaag: op de foto met de bunny.

Het BUTFF heeft in samenwerking met het Razorreel Fantastic filmfestival en Zeno, beide uit België, De Bunny Game op DVD uitgebracht. De Bunny Game is een film van Adam Rehmeier uit 2010. Tot groot plezier van de directeur van het festival is deze gisteren op het BUTFF terrein aan hem uitgereikt door twee lieftallige BUT-Bunny's. Het was de gelukkigste dag van zijn leven.

Ook de Bunny's lieten weten dat tijdens deze presentatie met veel plezier de directeur ingepakt hadden. Op zijn BUT's gezegd hij is goed te grazen genomen. Het bleek meteen een rage want plots wilde iedereen wel met de BUT-Bunny's op de foto.

Ook de dichters konden op de warme belangstelling van het publiek rekenen. Hiermee bewijst het festival toch weer de diversiteit van het programma. Het TV-team met Reporter Frank Irwin is op het plein gesignaleerd. Samen met zijn dappere assistente Sharon hebben ze een Purple Durple Humper opgespoord. Een tamelijk gevaarlijk monster. Het lijkt een onschuldig aaibaar beest maar als je door een van zijn tentakels gestoken wordt dan kun je daaraan doodgaan.
Als u de avonturen van Frank Irwin wilt volgen...
Er loopt nog zo'n avonturier rond: Joost de Ghosthunter heeft tijdens zijn ondergrondse klopjacht al meteen twee geesten ontdekt.

Debbie Rochon raakt inmiddels helemaal gewend aan de grenzeloos chaotische sfeer die het BUTFF toch weer elk jaar weet op te roepen. Ze is geïnspireerd en daarom heeft ze besloten om een Misery Event te houden, zaterdag om 16.00 uur. Wij zijn benieuwd naar wat het creatieve brein van deze door wol en andere props geverfde screamqueen voor ons in petto heeft.

We lopen wel het risico dat al het publiek dit Misery Event wil bezoeken. Terwijl er nog veel meer leuke dingen op het programma staan. Zoals de film Next Door Neighbours die onderdeel uitmaakt van de Yellow Brick Road ofwel de route voor watjes. Thanatamorphose, een absolute tegenstelling met Next Door Neighbours want deze is totaal niet geschikt voor gevoelige kijkers. En wie de Freakshow mist heeft er de rest van zijn leven spijt van.