Afbeelding

Tramsingel in Breda krijgt 61 nieuwe studentenkamers

Algemeen

BREDA - De 61 studentenwoningen aan de Tramsingel 21 zijn weer een stukje dichterbij gekomen. Tijdens de eerste commissievergadering Ruimte van het nieuwe politieke seizoen in Breda spraken alle partijen zich positief uit over het bouwplan. Wel maakten sommige raadsleden zich nog steeds zorgen om de parkeersituatie.

Zo'n beetje alle Bredase partijen gebruikte de vergadering van gisteren om de het stadsbestuur te complimenteren met het bouwplan aan de Tramsingel. Ook de snelheid waarmee het College heeft geopereerd kreeg de goedkeuring van veel partijen. "Waarom gaat het hier wel zo soepel en in andere gebieden niet?", liet Bas Maes van de SP zich ontvallen. Wethouder Arbouw werd er zelfs een beetje verlegen van alle lovende woorden: "Het kost wat kruim, maar dan komt er ook wat uit."

Frank Toeset van D66 had nog wel een klein puntje van zorg, namelijk de parkeerplaatsen. Daarvan zijn er voorlopig nog maar 9 van beschikbaar. Yvonne de Heer van Trots voegde hieraan toe dat ze nog wel een paar andere plekken kon noemen waar auto's van studenten een probleem veroorzaken. Piet Hein Scheltens van GroenLinks gebruikte het moment om aan te geven dat wat hem betreft er gewoon teveel auto's zijn in de stad. "De Tramsingel ligt bovendien zo dicht bij de stad dat je alles lopend en zelfs kruipend kunt doen," zo besloot de fractievoorzitter van GroenLinks.

De toezegging van het College dat over de parkeersituatie afspraken zullen worden gemaakt in het campuscontract stelde de gemeenteraad echter gerust. De studentenwoningen aan de Tramsingel nummer 21, die komen er.