Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Drie agressieve stappers opgepakt tijdens uitgaansnacht

Politie

CENTRUM - Tijdens een wat volgens de politie een over het algemeen een gemoedelijke stapavond was, zijn in het centrum van Breda drie mannen aangehouden. Het gaat om een 21-jarige man uit Oosterhout, een 25-jarige man uit Sprundel en een 22-jarige man uit Breda. Ze werden aangehouden voor het verstoren van de openbare orde.

Rond 00:45 uur zagen medewerkers van cameratoezicht dat in de Potkanstraat een vechtpartij plaatsvond. Politieagenten kregen een omschrijving van een van de vechtersbazen die op de Haven zou lopen. Een 21-jarige man uit Oosterhout voldeed aan die omschrijving en werd aangesproken. De verdachte wilde weglopen, was agressief en beledigde de agenten. Daarop hebben de dienders de man uit Oosterhout aangehouden.

Politieagenten gingen rond 04:00 uur naar een melding op het Kerkplein. Twee portiers hielden een 25-jarige man uit Sprundel op de grond vast. De portiers vertelden dat de man beledigingen riep en zich vervelend bleef ophouden in de omgeving van de ingang. Ook had hij de portiers gefilmd. Zij voelden zich bedreigd. De man uit Sprundel is vervolgens aangehouden vanwege verstoring van de openbare orde. De verdachte beweerde dat de portiers hem hardhandig hebben behandeld. De politie onderzoekt de zaak verder.

Een 22-jarige man uit Breda kwam rond 04:30 uur op de Haven dreigend en roepend op twee politieagenten af. Hij duwde tegen de dienders aan en was agressief. Hij sloeg tegen de borst van een van de agenten aan en ging vervolgens in de bokshouding staan. De agenten hebben de stapper overmeesterd en aangehouden.