Hong Kong Dong. Enthousiaste Belgische pop. foto Wijnand Nijs
Hong Kong Dong. Enthousiaste Belgische pop. foto Wijnand Nijs

Breda Barst: Skate contest, Breakdance-battles en App

Cultuur evenementen

BREDA - Popfestival Breda Barst heeft het randprogramma dit jaar uitgebreid met een skate-ramp. Op zaterdag kan er vrij geskate worden, op de zondag van Barst is er een wedstrijd op de speciaal aangelegde baan. Daarnaast heeft het tweedaagse popfestival dit jaar voor het eerst een eigen App.

De skatecontest en Breakbattles vinden zondag plaats tussen de verschillende hiphopacts door. De artiesten, skaters en breakdancers wisselen elkaar steeds af. De skate contest start gelijk om 14.00 uur en om 18.45 uur begint de niet te missen finale.
Om 14.30 uur starten de Aight 1on1 Breakbattles met in de jury IceyB (Soulrippers, Breda), James (Hustle Kidz/Styles Confidential) en Carlos (010 Bboyz). De aanwezige dj’s tijdens deze battles zijn Mista Sweet (Swotteam) en SD (Styles Confidential). En de host is Tbone (Styles Confidential). Om 20.00 uur, direct na het optreden van de Antwerpse Coely, strijden de overgebleven breakdancers voor de hoofdprijs.

App
Wie nog eens mobiel wil nakijken wie er op welk podium op welke dag staat, kan ook de kersverse Breda Barst App downloaden. Daarop staat het volledige programma en het blokkenschema. In dit tijdschema kun je via de namen van de bands doorklikken naar meer informatie over de artiest en een YouTube-filmpje. Ook is het mogelijk om zelf een blokkenschema samen te stellen met je persoonlijke programma voor Breda Barst voor 14 en 15 september.

De app is gratis te downloaden via de App Store van Apple en voor Android ga je naar Google Play.