De opmaat naar Dancetour 2013 op het Chasséveld: hard werken aan het terrein. foto Wijnand Nijs
De opmaat naar Dancetour 2013 op het Chasséveld: hard werken aan het terrein. foto Wijnand Nijs

Kraaienest krijgt 51 mille voor verbouwing

Politiek

BREDA - ‘t Kraaienest krijgt een eenmalige bijdrage van 51-duizend euro voor een interne verbouwing die de exploitatie van het wijkcentrum zou moeten vergemakkelijken. Dat meldt de gemeente Breda.

In ’t Kraaienest in de Haagse Beemden wordt de horecavoorziening verplaatst naar de centrale hal. Door deze wijziging kan de huidige horecaruimte commercieel worden verhuurd, zo stelt de gemeente. De aanpassing kost € 102.000,- De stichting sociaal cultureel centrum ’t Kraaienest neemt zelf de helft de kosten van aanpassing voor haar rekening.

“Het mes snijdt van twee kanten”, zo denkt wethouder Saskia Boelema. “Als het hen lukt om de exploitatie rendabel te krijgen, dan vergroot het de kansen dat de stichting het pand zou kunnen overnemen. Mocht dat niet lukken dan draagt deze investering bij aan de verkoopbaarheid van het pand.” Na de aanpassingen kan het centrum meer huurinkomsten verkrijgen, zo is de verwachting.

In september 2011 besloot de gemeenteraad om de wijkcentrumfunctie van ’t Kraaienest per 1 januari 2015 te beëindigen. Op dit moment exploiteert de Stichting SCC ’t Kraainenest het wijkcentrum zonder subsidie van de gemeente. De stichting heeft aangekondigd om, net als andere besturen van wijkcentra, de haalbaarheid van overname van het pand te onderzoeken.

Ook voor wijkcentrum Belcrum trekt het college geld uit. Hier betreft een aanpassing van de entree van het kinderdagverblijf. Daarmee wordt vervuiling en vandalisme rond de entree voorkomen en wordt het gevoel van veiligheid voor personeel en bezoekers verbeterd. Door verplaatsing van de toegangspui wordt ook de inpandige ruimte vergroot zodat de gebruiksmogelijkheden van het pand toenemen. Het gaat om een bedrag van € 4.458,85.