Justin Goetzee van NAC en Peter-Jan Broeders van Azalp. foto Matthias van Wettum
Justin Goetzee van NAC en Peter-Jan Broeders van Azalp. foto Matthias van Wettum

‘Juist omdat het onrustig is, steunen wij NAC’

NAC

STEENAKKER - Thomas Deters (B-side) en Peter-Jan Broeders (Vak F) zitten al jaren met een seizoenkaart op de tribune bij NAC. Vanaf vandaag zijn ze echter ook partner van NAC met hun bedrijf Azalp.nl. “Maar wel blijven op de tribune zitten, zeker weten”, aldus Deters.

Beide mannen zijn fervent NAC-supporter. Acht, of negen jaar heeft Deters een vaste plek op de B-side. “En de eerste jaren in het nieuwe stadion had ik ook al eens seizoenkaart. Tussendoor ben ik een paar jaar weggeweest uit Breda, toen was het niet mogelijk om een kaart te hebben.”

Deters weet dus wat het is, fan zijn van NAC. Waar sportief succes geen garantie is, trainers en directeuren elkaar in hoog tempo opvolgen en er altijd wel iets is dat voor reuring zorgt.
“Dat het nu rommelt, dat je juist de reden dat we de club steunen”, vertelt de ondernemer. “Juist in deze tijd moet je als supporter en sponsor achter je club gaan staan.” Broeders vult aan: “We hopen dat andere ondernemers op de tribune ons voorbeeld volgen. Al besluiten maar twee of drie dat te doen, dat zou al mooi zijn.”

Het bedrijf, gespecialiseerd in allerhande tuinaccessoires als blokhutten en sauna’s, was tot op heden in zijn vijftienjarig bestaan vooral online actief. “We hadden al geëxperimenteerd met wat boarding tijdens een Championsleaguewedstrijd”, stelt Broeders. “Nadat we contact hadden gezocht met NAC, kwam dit eruit rollen.”

Vanaf komende wedstrijd komt de naam van het bedrijf op allerlei manieren in beeld. Het betekent echter niet dat Broeders en Deters naar de sponsorzitjes verhuizen. “Echt niet”, besluit Deters. “NAC is voor mij vrienden, voetbal en bier. En dat blijft zo.”

Kersvers algemeen directeur Justin Goetzee is er blij mee. "De timing is natuurlijk perfect, maar dat is toeval. De overeenkomst is wel heel snel tot stand gekomen. 20 augustus was het eerste contact."