Eerste voorzichtige biertjes tijdens HBO Intro 2013. foto Freek de Swart
Eerste voorzichtige biertjes tijdens HBO Intro 2013. foto Freek de Swart

HBO Intro 2013: Nat, maar keigezellig!

Cultuur

BREDA - Festival in de stad! Waarom? Omdat het HBO Studiejaar 2013 - 2014 een dikke week bezig is. In Nassaustad meer dan genoeg reden voor een feestje! Zo goed als alle pleinen in het centrum hadden wel een podium met wat openluchtbarren eromheen. En ook Park Valkenberg was vandaag bezit van de intro-studenten. HBO intro festival 2013. Het was een beetje nat, soms ineens zonnig, maar de hele tijd keigezellig!

Nu werd er niet alleen gedronken en gedanst. De Bredase nuldejaars studenten konden de stad ook ontdekken door allerlei andere activiteiten. Zo kon er worden gegolfd en was er een openlucht-bioscoop geopend vlakbij het Kasteelplein. Ook waren er een aantal politieke partijen aan het flyeren, net als een hoop goede doelen. Commerciƫle partijen wisten de studenten trouwens ook dit jaar weer goed te vinden.

Sommige Bredanaren vragen zich soms af waar het heen moet met de stad. Crisis hier, wegafzetting daar. Al die frisse, jonge, hoopvolle nuldejaars op het HBO Intro festival hebben daar geen last van. Onbevangen gaan zij op weg naar studiejaar 2014-2015. Maar eerst: 2013-2014 als eerstejaars!