Voormalige basisschool Keysersmolen aan de Oranjeboomstraat. foto Wijnand Nijs
Voormalige basisschool Keysersmolen aan de Oranjeboomstraat. foto Wijnand Nijs

Incubator in Heuvel nu al vol

Economie

HEUVEL - Binnen 3 maanden na de opening van Incubator Breda is het hele gebouw aan de Oranjeboomstraat in de Heuvel verhuurd. Dat meldt de gemeente Breda. Daarmee zijn in korte tijd alle 16 werkunits gevuld.

Inmiddels zijn er meer dan 10 bedrijven gevestigd in het gebouw, die actief zijn in verschillende branches, waaronder een developmentbedrijf, gespecialiseerd in het ontwikkelen en verkopen van videogames, een marketingbureau, maar ook een gastouderbureau en een bedrijf dat voor senioren allerlei diensten organiseert. Vanwege het succes wordt bekeken of een uitbreiding van Incubator Breda met 10 werkunits op de zolder mogelijk is.

Volgens wethouder Cees Meeuwis (Werk en Ondernemen) geeft dit aan dat de stad hiermee in een behoefte voorziet. “Het is een plek die laagdrempelig is, waar starters elkaar ook kunnen helpen en stimuleren. Goed om dit soort ontwikkelingen in de stad voort te zetten”.

De Bredase Investeringsmaatschappij (BrIM) biedt in de voormalige bassischool, samen met Starterslift en Business Coach Breda, mogelijkheden voor coaching, workshops en netwerken. Zo worden de ondernemers in drie jaar tijd klaargestoomd om de stap naar de commerciële markt te kunnen maken. Na die drie jaar moeten ze doorstromen naar commerciële ruimtes.

Het starterscentrum werd in juni door Meeuwis geopend samen met zijn collega-wethouders Bob Bergkamp en Saskia Boelema.