Ongeval tussen een motoragent en een auto op de Backer- en Ruebweg. foto Perry Roovers / SQ Vision
Ongeval tussen een motoragent en een auto op de Backer- en Ruebweg. foto Perry Roovers / SQ Vision

Motoragent gewond, Backer- en Ruebweg weer vrij

Politie ongeval

BELCRUM - De Backer- en Ruebweg is ter hoogte van de Shellpomp tijdens de ochtendspits lange tijd afgesloten geweest in de richting van de A16. De politie deed sporenonderzoek na een ongeval tussen een auto en een motoragent (40). De motoragent raakte daarbij ernstig gewond en is afgevoerd naar het ziekenhuis. De bestuurder van de auto is aangehouden.

Het ongeval gebeurde rond 06.30 uur. Ook richting Oosterhout was er maar een rijbaan beschikbaar. Het verkeer werd tot even voor elf uur omgeleid. De afzetting zorgde voor flinke files en soms uren vertraging. Het verkeer richting centrum stond rond tot kort voor elven nog volledig vast vanaf de A16 tot het kruispunt met de Konijnenberg.

Een motoragent van de eenheid Zeeland - West Brabant kreeg vermoedelijk geen voorrang van een automobilist op de Backer Ruebweg, zo meldt de politie.De motoragent (40) surveilleerde over de kruising Backer en Ruebweg. Waarschijnlijk draaide op dat moment een zwarte BMW vanaf het terrein van het pompstation de rijbaan op. De motoragent botste in de flank van de auto en werd van zijn moto geslingerd. Hij belandde in de middenberm. De motoragent was op dat moment buiten kennis. Toen hij per ambulance naar het ziekenhuis ging was hij weer enigszins aanspreekbaar. Er was sprake van letsel aan zijn enkel en schouder. Zijn toestand is op dit moment stabiel.

De veroorzaker werd gearresteerd omdat uit een blaasproef bleek dat er sprake was van alcohol gebruik. De 52-jarige automobilist uit Breda werd overgebracht naar het politiebureau. Daar weigerde hij medewerking aan een ademanalyse en een bloedproef. Hij was overigens niet gewond.

Verkeersongevalanalisten onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten foto’s van de aangetroffen situatie en de beschadigde voertuigen. De ongevalanalyse werd, uit oogpunt van objectiviteit, uitgevoerd door een ander korps.

Aarijding #BackerRuebweg Breda met politiemotor en auto: rijbaan gedeeltelijk afgesloten voor sporenonderzoek

— Politie Breda (@Politie_Breda) September 13, 2013

heel #breda vast. al 3kwartier bezig om bij de garage te komen, een paar km van mijn huis

— Ivo Pas (@Virrr) September 13, 2013