Logo bredavandaag.nl
foto Serge Mouthaan
foto Serge Mouthaan

In boevenbusje tijdens open dag rechtbank Breda

BREDA - De rechtbank in Breda houdt zaterdag 14 september haar open dag. De dag vindt plaats in het kader van de Week van de Rechtspraak, waarin rechtbanken door heel Nederland met allerlei activiteiten hun deuren openen voor publiek.


De open dagen vallen samen met het Open Monumentenweekend, dat dit jaar met het thema ‘Macht en Pracht’ speciaal aandacht besteedt aan de verschillende soorten macht en de pracht die daar in Nederland uit voortkwam.

Tijdens de open dagen kunnen belangstellenden onder meer een kanton- of strafzitting bijwonen, zelf hun mening geven over een rechtszaak, een kijkje nemen in het cellencomplex of eens plaatsnemen in een ‘boevenbusje’. Ook is er een informatiemarkt met onder meer stands van de Orde van Advocaten, Juridisch Loket, Raad voor de Kinderbescherming, Openbaar Ministerie en Slachtofferhulp. Kinderen kunnen op de foto in een heuse toga en een jeugdzitting bijwonen voor en door kinderen. En iedereen kan een lasergame spelen.

De open dag bij Rechtbank Breda (Sluissingel 20) duurt zaterdag 14 september van 12.00 tot 17.00 uur. Ook de rechtbanken in Middelburg (Kousteensedijk 2, 14 september van 11.00 tot 16.00 uur) en Tilburg (Stadhuisplein 75, 15 september van 11.00 tot 16.00 uur) zetten de deuren open.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief