Afbeelding

Drie premières Bredaas filmbedrijf op Nederlands Film Festival

Cultuur

BREDA - Het Bredase filmproductiebedrijf Zuidenwind laat liefst drie documentaires in première gaan tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht (25 september t/m 4 oktober). Het gaat om Goei Volk, Wild Zwijn en Joan's Boys. Jeugddocumentaire Mookie draait eveneens op het festival.

Goei Volk (première 29 september) speelt zich af binnen de muren van een buurt infowinkel in een Eindhovense volksbuurt. Vier vrijwilligers runnen deze infowinkel, terwijl buurtbewoners aanschuiven voor een bak koffie en wat aanspraak. Deze film is gemaakt in coproductie met Omroep Brabant in het kader van het documentaire project Brabantse Beauties.

Verder gaat, in de Goude Kalf Competitie, de documentaire Wild Zwijn van regisseur Willem Baptist in première. Dit is een filmische visuele vertelling over de merkwaardige relatie tussen de mens en het oprukkende wilde zwijn. In de natuur geldt maar één regel; eten of gegeten worden... De wolf komt eraan, maar het zwijn is er al!

Joan's Boys gaat over Joan Sträter, die psychotherapie geeft aan ontspoorde, veelal allochtone jongeren. Joan's Boys gaat over het contact tussen Joan en 'haar jongens', over hoe hun vaak totaal verschillende werelden elkaar toch kunnen raken. De regie is in handen van Catherine van Campen.