Afbeelding

Jongen iPhone kwijt na bedreiging met breekijzer

Politie

BREDA - Een 16-jarige jongen is zaterdag kort voor middernacht zijn smartphone kwijtgeraakt aan twee straatrovers. De beroving vond plaats op de Piet Avontuurstraat in Breda.

De jongen zat samen met een vriend op een bankje ter hoogte van de kruising Piet Avontuurstraat / Olympiastraat. Hij was bezig met zijn telefoon toen twee onbekende mannen hem aanspraken. Meteen werd zijn zwarte iPhone uit zijn handen getrokken door een van de mannen. De andere dader dreigde vervolgens met een breekijzer. De 16-jarige jongen moest vervolgens ook zijn portemonnee leegmaken voor de daders. De twee mannen vertrokken samen op een fiets via de Golfstraat. De aangever en zijn vriend raakten niet gewond. Meteen na de melding zocht de politie de omgeving af. De daders werden echter niet meer aangetroffen. De agenten namen vervolgens een aangifte op.

In zijn aangifte spreekt de jongen over twee blanke mannen van circa 20/25 jaar oud. De hoofdader was tussen de 1.70 en 1.80 meter lang en een onverzorgd uiterlijk. Opvallend was dat een voortand langer was dan de andere voortanden. Deze man had een donkerkleurige pet op. Van de andere dader is weinig bekend.