Stipe Perica speelt de rest van het seizoen 2013-2014 voor NAC. foto NAC/Matthias van Wettum

NAC schiet uit slof in Limburg

KERKRADE/BREDA - NAC heeft zichzelf een goede dienst bewezen. De Bredanaars wonnen in Kerkrade met 1-5 van Roda JC. Daarmee heeft NAC de laatste plaatst verlaten.

Het duel kwam op slag van rust op gang door twee doelpunten kort achter elkaar. In de 44e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. In de blessuretijd van de eerste helft zorgde Kwakman voor de psychologisch belangrijke gelijkmaker.

Na rust nam NAC afstand. Hooi en Seuntjes zetten NAC op 1-3. Daarna kreeg Demouge rood en zette NAC het mannetje meer om in klinkende treffers. Invaller en debutant Perica maakte de 1-4, Sarpong de 1-5.

NAC schreeuwde letterlijk om een overwinning. Na vijf potjes stonden er slechts twee schamele gelijke spelen op de lijst. Komende week is het vader-zoon-duele tussen NAC en AZ, waar Nemanja sinds dit seizoen speelt. De Alkmaarders wonnen met 3-0 van Go Ahead en staan nu vijfde.