'Kleine' Basisschool Effen. foto Marietje Moll
'Kleine' Basisschool Effen. foto Marietje Moll

Cito-score Bredase basisscholen bovengemiddeld goed

Algemeen

BREDA - De basisscholen in de stad Breda scoren volgens de rekenmethode van RTL Nieuws gemiddeld een 7.5 op de schaal van Cito. Deze Cito-score is iets hoger dan het provinciale gemiddelde van 7.2 ligt en een stuk hoger vergeleken met het landelijke gemiddelde van 6.9.

De best presterende school in Nassaustad is Nutsbasisschool Dirk van Veen. Deze school haalde een 8.9. De slechts presterende school zou Katholieke basisschool Effen zijn met een 6.2.

De school uit Effen zegt hierover in BNdeStem dat dit vooral komt door één van de acht kinderen. Deze groep 8-ter zou nog maar net in Nederland zijn en hoefde van de inspectie niet meegeteld te worden. De School wilde hem echter niet buitensluiten waardoor het gemiddelde flink daalde.

Veel basisscholen in Nederland maken bezwaar tegen het openbaar maken van alle cito-cijfers. Deze zouden namelijk verkeerd geïnterpreteerd kunnen worden door ouders en niet het hele verhaal vertellen. Staats-secretaris van Onderwijs liet de 2e kamer eerder weten dat hij de informatie hierover wel moet vrijgeven vanwege de Wet Openbaarheid van Bestuur.

Kijken hoe de school van uw kind scoort volgens de berekeningen van RTL nieuws? Bekijk het gehele overzicht.