Hein van Poppel tijdens een erewedstrijd voor hem. Inzet: het verbrande spandoek. foto Peter Visser / Breda Loco's
Hein van Poppel tijdens een erewedstrijd voor hem. Inzet: het verbrande spandoek. foto Peter Visser / Breda Loco's

Mega-spandoek Hein van Poppel spontaan ontvlamd

NAC brand

BREDA - Het had een mooi eerbetoon moeten worden aan de Bredase NAC-icoon Hein van Poppel: een mega-spandoek van 15 bij 23,5 meter. Zondagavond was het zo goed als klaar, toen het spontaan vlam vatte. Maar… met extra handjes en een werkruimte kunnen de Breda Loco’s hun werk opnieuw afmaken, zo hopen ze.

Na twee dagen werken waren de spuitbussen en lakens veilig opgeborgen in Toren 3 van het Rat Verleghstadion. Dachten de Breda Loco’s. “Toen ging zondagavond rond tien uur het brandalarm. Op een of andere manier bleek het doek vlam te hebben gevat”, zo vertelt Leon Deckers van de Loco’s.

“Een grote domper, dat is het”, zo vertelt een aangeslagen Deckers. Met een man of vijf waren ze aan het werk geweest om het ontwerp om te zetten in een reuzedoek. “Het risico bestaat nu dat we niks kunnen laten zien aan Hein, dat steekt het meest. De schade in de toren is te repareren.”

Zondagavond was het spandoekteam in zak en as. “Dat kom nooit meer goed, dachten we. Maar vanmorgen zijn we nog eens gaan rekenen en kijken. Als we genoeg handjes hebben dan moet het kunnen, maar wat vooral belangrijk is: een grote ruimte waar we het doek in zijn geheel kunne uitleggen, het liefst zo dicht mogelijk bij het stadion. Dat scheelt weer tijd.”

Een man of vijftien is er nodig. “Dat gaat de goede kant op, zo lijkt het. Vooral zaterdag is die hulp nodig.” En als het doek dan toch af is, kan het zondagmiddag schitteren op de B-side, als eerbetoon aan de man die zich al meer dan 30 jaar met hart en ziel inzet voor de club.

Mensen die een ruimte beschikbaar hebben, kunnen mailen met info@bredalocos.nl