Afbeelding

Breuk Cees van der Horst en Bredase VVD-fractie

Politiek gemeenteraadsverkiezingen

CENTRUM - Cees van der Horst is niet langer lid van de VVD-fractie in de Bredase gemeenteraad. De Bredase ondernemer heeft tevens zijn lidmaatschap van de partij opgezegd. Dat laten Van der Horst en de VVD in een persbericht weten.

"De afgelopen weken heeft de VVD-fractie diverse malen overleg gehad met de heer Cees van der Horst", zo meldt de VVD." Tijdens deze gesprekken bleek dat de VVD-fractie en de heer Van der Horst over diverse onderwerpen naar de toekomst toe een verschillend standpunt hebben. Voor de heer Van der Horst was dit aanleiding om begin vorige week zijn kandidatuur voor de gemeenteraadsverkiezingen 2014 in te trekken."

Van der Horst heeft inmiddels ook zijn lidmaatschap van de VVD opgezegd en daarmee het lidmaatschap van de raadsfractie. Hij blijft als zelfstandige fractie in de raad. De fractie betreurt dit ten zeerste, zo verklaar fractievoorzitter Patrick Ernst. “De heer Van der Horst is de afgelopen jaren een gewaardeerd lid van de VVD-Breda geweest. Wij danken hem voor zijn inzet.”

In de verklaring benadrukken beide partijen dat deze beslissing in goede harmonie tot stand is gekomen.