foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Van der Horst: ‘Blijf me inzetten voor ondernemers’

Politiek

BREDA - Raadslid Cees van der Horst is sinds maandag geen VVD’er meer. Volgens Van der Horst was het verschil van inzicht over het beleid en over het opkomen voor ondernemers te groot. “Daarover hebben we verschillende gesprekken gevoerd en daar kwamen we niet uit.”

Van der Horst benadrukt dat hij geen ruzie heeft met de VVD. “Ik kan met iedereen goed opschieten, de verstandhouding is ook prima, maar we verschillen van opvatting over bijvoorbeeld vragen stellen aan het college en het opkomen voor de belangen van ondernemers. Ik hou er ook niet ineens heel andere denkbeelden op na, ik blijf liberaal.”

Het enige punt waar Van der Horst en de VVD het niet over eens waren bij de scheiding, was het behoud van de zetel door Van der Horst. De VVD gaat daardoor van negen naar acht zetels. “Ik heb de afweging gemaakt en ik denk dat ik als zelfstandige fractie ook van betekenis kan zijn voor Breda. Ik heb in 2010 campagne gevoerd voor de VVD en voor Klaas (Dijkhoff, toen lijsttrekker, red.). Ik heb het idee dat ik toen heb bijgedragen aan de overwinning. Ik vind ook dat ik gekozen ben door de Bredase bevolking.”

De ondernemer ziet voor zichzelf een toekomst in de politiek. In elk geval tot aan de verkiezingen van maart, maar ook zeker daarna. Van der Horst stelt de opties te bekijken. Aansluiten bij een huidige lokale partij is een van die opties. “Het is niet handig als ik morgen met een partij ga praten, niet voor de VVD en niet voor mijn geloofwaardigheid. Ik ga zeker kijken waar mijn standpunten overeenkomen en dan sta ik open voor een andere partij.” Ook het beginnen van een eigen partij, behoort volgens het raadslid nog te de mogelijkheden.