Afbeelding

Trots Breda wellicht Trots Breda met logo OPA

Politiek

BREDA - Helemaal rond is het nog niet, maar de kans dat Trots Nederland verder gaat als onderdeel van OPA is aanwezig. Op 21 september vindt de algemene ledenvergadering van de Trotse partijen plaats. Yvonne de Heer-Seveke ziet een mogelijke samenwerking, danwel samensmelting wel zitten: "Als je die groep binnenhaalt, krijg je ook gewoon meer stemmen."

Eén Trots-partij gaat sowieso niet meedoen met het OPA-initiatief, vijf zeker wel en negentien weten het nog niet, aldus De Heer-Seveke. Zelf laat ze het van de stemming afhangen of Trots Breda zich gaat aansluiten bij de ouderenpartij.

Een ding is zeker, Trots Breda zal Trots Breda blijven heten. "Ik vind het gewoon een mooie naam en ben ook echt trots op Breda!", zegt De Heer-Seveke resoluut. Een mogelijke samenwerking zou dan ook inhouden dat Trots Breda het manifest van OPA onderschrijft en dat van logo OPA naast het logo van Trots komt te staan.

Volgens De Heer-Seveke maakt dit van Trots Breda niet een ouderenpartij: "Trots is een partij voor jong, oud, arm, rijk. We kiezen hierdoor niet alleen voor de ouderen, die groep komt er gewoon bij." Volgens De Heer-Seveke worden ouderen momenteel te weinig wordt gehoord en kan dit veel potentiële stemmen opleveren.

De lijstrekker van Trots Breda zegt het belangrijk te vinden dat ouderen hun kennis overdragen aan de jongere generatie. Tijdens haar werkzaamheden bij de landelijke koepelorganisatie NVOG maakte ze vaak mee dat jongeren de ouderen beschuldigden van potverteren. Volgens De Heer-Seveke is dit onterecht. Het zouden juist de jongeren zelf zijn die het laten afweten. Jongeren zouden alleen 'professioneel' geïnteresseerd zijn in de belangen van ouderen.