Afbeelding

Verbouwing Heilige Hartkerk start mogelijk eind oktober

Algemeen

BREDA - Als alles volgens de planning verloopt dan kan de verbouwing van de Heilige Hartkerk eind oktober beginnen. Dat is tenminste de datum waarop bouwregisseur Ger Maes inzet. Eerder was de bedoeling om in juni/juli al te beginnen met de verbouwing. Het rond krijgen van de financiering duurt iets langer dan verwacht: "Het is twee stapjes vooruit en een achteruit."

Dat de neuzen bij de gemeente allemaal de goede kant opstaan is in ieder geval al mooi meegenomen. En ook de huurders staan te trappelen om de nieuwe woningen te kunnen bewonen,nu de financiering nog rond krijgen. Dat is zo'n beetje de situatie rond de bouwplannen van de Heilige Hartkerk. De projectontwikkelaar wil graag in en rondom de kerk een praktijkschool, appartementen,een restaurant en een dienstencentrum neerzetten.

Volgens Ger Maes gaat dat laatste ook helemaal goed komen en zijn ze momenteel bezig met het zetten van de puntjes op de financiƫle i. "We gaan twee stapjes vooruit en dan weer een achteruit. Het duurt inderdaad allemaal iets langer, probeer in deze tijden in het bankwezen nog maar aan gelden te komen voor vastgoedprojecten", zegt Maes hierover.

De streefdatum voor het zetten van handtekeningen is nu gezet op eind oktober. Eind 2014 zou dan het wooncomplex, restaurant en dienstencentrum gereed zijn voor gebruik, en eind 2015 de praktijkschool van het ROC.