Logo bredavandaag.nl
Foto Pepijn Nagtzaam
Foto Pepijn Nagtzaam

Kunstfiets bungelt boven bouwplaats Trambrug

CENTRUM - Enkele automobilisten op de Trambrug zullen vrijdagmiddag vreemd op hebben gekeken toen er opeens een fiets bungelde in een metershoge bouwkraan. Het ging niet om een uit de hand gelopen studentengrap, maar om een kunstproject van een studente van kunstacademie St. Joost.


De studente, Shanna Huisman, kreeg de opdracht om een kunstwerk te fabriceren met objecten van één locatie en het kunstwerk vervolgens ook ‘ten toon te stellen’ op diezelfde locatie. De locatie werd de bouwplaats op de Trambrug, de voorwerpen een fiets, een los wiel, en heel veel afzetlint.

“Ik heb gekozen voor een fiets, omdat dat past bij het stationsgebied en staat voor mobiliteit. Het rood-witte lint dat ik om de fiets heen heb gewikkeld, staat voor het gebrek aan die mobiliteit en het wiel dat eronder hangt laat zien dat je écht niet kunt rijden met die fiets”, vertelt Huisman. Het kunstwerk staat dus als het ware symbool voor de huidige situatie op de Trambrug, die de mobiliteit niet bevordert en regelmatig voor verkeerschaos zorgt.

Om het kunstwerk goed in beeld te brengen, heeft ze ervoor gekozen om het op te hangen in een van de bouwkranen. “Een docent vertelde mij dat het kunstwerk niet goed tot zijn recht zou komen op de bouwplaats en dat het me waarschijnlijk niet ging lukken om er iets van te maken. Toen kreeg ik het idee om de fiets dan maar in de kraan te hangen.”

BAM, dat de werkzaamheden op de brug verricht, vond het geen probleem om daaraan mee te werken. De fiets heeft dan ook niet te lang in de kraan gehangen. Het eindresultaat: een tevreden studente en gelach op de bouwplaats.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief