Breda's Ondernemers en Ouderenbelang: BOB.
Breda's Ondernemers en Ouderenbelang: BOB.

Fractie BOB: 'Belgische boeven in Bredase Koepel'

Politiek de Koepel

BREDA - Fractie BOB zou graag zien dat de cellen in de Koepelgevangenis op den duur verhuurd worden aan de Belgen. Daarom vraagt fractieleider Cees van der Horst aan het College van Burgemeester en Wethouders of die mogelijkheid onderzocht is of, mocht het antwoord negatief zijn, dat het College zelf initiatief neemt en dit voorstelt aan staatssecretaris Teeven.

Fractie BOB maakt zich zorgen over de gevolgen van de sluiting van de gevangenis. Veel werknemers en Bredase leveranciers worden daardoor getroffen. Van der Horst ziet nog veel voordelen bij de Koepel. “De Koepel heeft deskundig personeel, krijgt op termijn cellen beschikbaar en kent kent niet of nauwelijks incidenten en verdient dus het predikaat goed en betrouwbaar”, meent de fractievoorzitter.

Dat is anders in België, waar er een flink cellentekort is. Cellen in Tilburg worden al verhuurd aan de Zuiderburen. Van der Horst ziet dat ook als goed idee voor Breda. “De Koepel is en blijft als penitiaire inrichting eigenlijk gewoon gebruiksklaar. Het ligt dan ook voor de hand dat deze bestemming op het pand blijft liggen.”