NAC wint met 3-0 van AZ. foto Peter Visser

NAC wint overtuigend van AZ

BREDA - Opnieuw heeft NAC Breda de volle drie punten te pakken. Nadat vorige week Roda JC makkelijk opzij werd gezet was het vandaag de beurt aan AZ. De Alkmaarders werden zonder veel problemen door NAC met 3-0 verslagen. Danny Verbeek, Rydell Poepon en Elson Hooi zorgden voor de doelpunten.

NAC speelde vanaf de eerste minuut op de aanval en AZ kwam er weinig aan te pas. De eerste kans van de wedstrijd was voor Kees Kwakman. Zijn schot op de doel was echter te zwak om keeper Esteban te verassen. Een vrije trap van middenvelder Jordy Buijs vloog even later rakelings langs het doel waardoor er werd gerust met een 0-0 stand.

In het begin van de tweede kwam dan eindelijk de verdiende treffer. Danny Verbeek trok vanaf de rechterflank naar binnen en schoot op fraaie wijze de eerste goal van de avond. AZ begon na de achterstand wat aanvallender te spelen, maar kreeg 15 minuten voor tijd alsnog de genadestoot.

Een harde bal op de paal van Elson Hooi werd door een attente Poepon alsnog verzilverd. Hiermee was de wedstrijd gespeeld. Hooi zelf maakte er in de blessuretijd nog 3-0 van en zorgde zo de eindstand.