Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Huisverbod en pepperspray voor ex

Politie

TUINZIGT - Een 36-jarige man uit de wijk Tuinzigt is zondagavond aangehouden op verdenking van mishandeling en vernieling. Hij wordt ervan verdacht zaterdag en zondag zijn 31-jarige ex-vriendin te hebben mishandeld. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding, waardoor agenten zich genoodzaakt zagen pepperspray te gebruiken.

Ook wordt de 36-jarige Bredanaar ervan verdacht zondag vernielingen te hebben aangericht in haar woning. De vrouw belde zondagavond de politie, waarop de man werd aangehouden. De vrouw had eerder dat weekend al contact gezocht met de politie en een afspraak gemaakt om aangifte te doen tegen haar ex-vriend.

Zondag liep het echter opnieuw uit de hand toen de vrouw haar ex vertelde dat hij niet meer welkom was in haar woning. Hij zou haar hebben geslagen en vernielde spullen in haar woning. Ook weigerde hij de woning te verlaten.

Toen de politie kwam, wilde de man niet meewerken. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding, waarna de agenten pepperspray gebruiken om de man onder controle te krijgen. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Bovendien heeft hij een huisverbod opgelegd gekregen.