Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Fout kenteken nekt Bredanaars met alarmlichten

Politie

BREDA/OOSTERHOUT - Vijf jonge mannen uit Breda (17, 18 (3x) en 19 jaar oud) zijn in de nacht van zondag op maandag aangehouden tijdens een controle op de A27. Eén van hen, een 18-jarige Bredanaar, probeerde tijdens de aanhouding een zakje met daarin (vermoedelijk) XTC-pillen weg te stoppen. Hun auto bleek zowel buitenlandse als Nederlandse kentekenplaten te dragen.

De 18-jarige verdachte die de drugs bij zich had, moest de nacht in de cel doorbrengen. Hij bleek de eigenaar van de auto te zijn. De auto was overigens niet APK-gekeurd. Ook wordt nog onderzocht of de auto verzekerd is. De herkomst van de buitenlandse kentekenplaten wordt ook nog onderzocht. Verder wordt hij nog verhoord over de drugs die hij bij zich had.

De 18-jarige verdachte wordt op dit moment onder andere rijden met valse kentekenplaten, het bezit van harddrugs en rijden zonder geldige APK ten laste gelegd. De auto en de verdovende middelen zijn voor onderzoek in beslag genomen.

Agenten signaleerden rond 01.15 uur een auto die met de alarmlichten aan op de vluchtstrook stond. De agenten wilden hulp bieden. Bij het zien van de agenten wilden de vijf inzittenden van de auto weer vertrekken. Daarop werden de vijf aangehouden en meegenomen naar een politiebureau. Daar zijn drie van de vijf verdachten korte tijd later weer in vrijheid gesteld, omdat ze geen strafbaar feit hadden gepleegd. Een vierde verdachte, naar later bleek de 17-jarige Bredanaar, moest blijven omdat hij zich niet kon legitimeren. Hij is later weer vrijgelaten en heeft een bekeuring gekregen omdat hij geen legitimatiebewijs bij zich had.