Konijnen op het veld bij NAC - AZ, foto: Peter Visser.
Konijnen op het veld bij NAC - AZ, foto: Peter Visser.

UPDATE: 'Konijnen' op veld NAC-AZ van Clint.be

NAC

AANGEPAST BERICHT ||BREDA - Vlak voor aanvang van de wedstrijd NAC-AZ kregen supporters een vreemd tafereel te zien. Twee mannen in konijnenpakken betraden het veld en hebben een half rondje gerend alvorens verwijderd te worden door beveiliging. Het leek te gaan om journalisten en/of medewerkers van Pownews. Dit was niet het geval.

"In eerste instantie werd gedacht dat het ging om heren van Pownews. Een team van hen was namelijk bezig met een reportage over de nieuwe skybox van House of Pertijs, de Gold bar. Op enig moment zagen we dus twee konijnen en een cameraman op het veld. Toen was er verwarring, maar het bleek uiteindelijk te gaan om mensen van Clint.be, de Belgische tegenhanger van GeenStijl", vertelt perswoordvoerder Perry Hendriks.

Wat de Clint-heren met de stunt wilden bereiken is niet duidelijk voor Hendriks. Zeker is wel dat de actie een staartje zal krijgen. "NAC beraadt zich op stappen. De boete voor het betreden van het veld is 10.000 euro per persoon. Of dat ook geldt voor konijnen, dat weet ik niet."

Binnen NAC wordt maandag vergaderd over wat de eventuele verdere stappen zullen zijn.

UPDATE 15.32
De perswoordvoerder van NAC Breda meldt dat de overtreders niet in dienst van PowNed zijn. Het gaat om mensen van het Belgische Clint.be. Bij binnenkomst van het stadion zouden de journalisten de beveiliging verteld hebben 'internettelevisie' te maken waardoor onterecht de link met PowNews gemaakt werd.

Hendriks weet echter nog steeds niet wat het doel van de actie was. "Waarschijnlijk was het iets om aan te tonen dat mascottes bij NAC Breda niet welkom zijn. Ik weet het echt niet. We zijn benieuwd."

En verder: 'Clint-konijnen' wilden zwakte beveiliging NAC aantonen (video)