Afbeelding

PvdA: Waarom verkoopt de gemeente zo weinig grond?

Politiek

BREDA - De PvdA is bezorgd over de het geringe aantal grondkavels dat door de gemeente is verkocht. Volgens de sociaal-democratische partij zijn de doelstellingen van 2014 en 2015 onrealistisch en zullen ook de doelen van dit jaar bij lange na niet worden gehaald. Volgens de PvdA zal Breda extra verliezen maken door de rentekosten.

In een rapport van de gemeente van vorig jaar oktober stond nog de verwachting dat de stad 334 grondkavels zou verkopen. Nu, aan het begin van de herfst, zijn er nog maar slechts 19 kavels verkocht. De PvdA verbaast zich erover dat deze verwachte cijfers voor 2013 nergens terug te vinden zijn in een tussentijds rapport.

Richard Blankenstein en Frank Szablewski van de partij vinden inzicht in de planning en realisatie van grondopbrengsten van essentieel belang. Grote afwijkingen zouden dan ook toelichting verdienen vinden de twee. Voor 2014 en 2015 staan er nu respectievelijk 368 en 380 grondverkopen gepland. De partij wil nu van het stadsbestuur weten hoe realistisch deze plannen zijn.

Verder wil de partij weten waarom er dit jaar zo weinig grond is verkocht en waarom dit in 2012 nog niet bekend was. Wat dit financieel betekent en wat dit zegt over de toekomst.