Een 55-jarige Bredanaar is aangehouden vanwege de mishandeling van een andere man. foto Perry Roovers / SQ Vision
Een 55-jarige Bredanaar is aangehouden vanwege de mishandeling van een andere man. foto Perry Roovers / SQ Vision

Medewerker WonenBreburg mishandeld met vuurwapen

Politie mishandeling

BREDA - Een 51-jarige medewerker van woningbouwcorporatie WonenBreburg is dinsdagmiddag rond kwart over twaalf mishandeld in de buurt van de Hooilaan/Beemd. Hij is met verwondingen aan het hoofd overgebracht naar het ziekenhuis in Breda. Ook werden door de dader drie omstanders bedreigd met een vuurwapen. De politie heeft ter plaatse een 55-jarige Bredanaar aangehouden.

De 55-jarige man is klant van WonenBreburg. De corporatie laat weten, dat dit zo snel mogelijk verleden tijd is. "We hebben uiteraard aangifte gedaan en zullen er voor zorgen dat de dader nooit meer een woning bij ons huurt", aldus een woordvoerder.

De mishandeling hakt er behoorlijk in bij de corporatie. "We zijn enorm geschokt door de ernstige mishandeling van een medewerker tijdens zijn werk. In het belang van het onderzoek van de politie en privacy zeggen we er inhoudelijk niets over. Wel staat voor ons als een paal boven water dat we agressie en geweld niet tolereren." Een mishandeling als die van deze dinsdag, is een uitzondering. "Dit hebben we op deze manier gelukkig niet eerder meegemaakt."

De verdachte is naar het ziekenhuis gebracht omdat hij zegt iets ingenomen te hebben, kort voor zijn arrestatie, zo laat de politie weten. Hij wordt bewaakt. Volgens een woordvoerder van de politie is nog niet duidelijk wat er zich precies op de Beemd heeft afgespeeld. "Kennelijk is er een conflict ontstaan tussen een 55-jarige Bredanaar en twee medewerkers van een woningbouwcorporatie. Er volgde een escalatie waarbij de verdachte de 51-jarige medewerker met een vuurwapen bedreigde en op het hoofd sloeg. Ook drie omstanders zouden door de verdachte bedreigd zijn met een vuurwapen."

De politie trof een vuurwapen en twee hulzen aan. De technische recherche stelt een nader onderzoek in en bekijkt of de hulzen bij het vuurwapen horen. Aanvankelijk werd aangenomen dat het om een gasalarmpistool gaat, of dit ook daadwerkelijk zo is moet uit verder recherche onderzoek nog duidelijk worden.

De toestand van de medewerker is dermate ernstig dat deze nog geruime tijd nodig heeft om te herstellen, aldus de woordvoerder van WonenBreburg.

(update 16:55, reactie WonenBreburg)