Donderdag om half twee werd het 43e Breda Jazz festival officieel geopend.
Donderdag om half twee werd het 43e Breda Jazz festival officieel geopend. Guido van der Kroef

‘Breda moet fietsvoorzieningen uitbreiden’

Politiek

BREDA - Breda moet de kandidatuur voor ‘Fietsstad 2014’ gebruiken om de fietsvoorzieningen in de stad te verbeteren. Dat geeft D66 aan in vragen aan het college van Burgemeester en Wethouders. Volgens de partij moet de stad zich niet beperken tot het extra in het zonnetje zetten van bestaande fietsvoorzieningen.

Volgens de partij moet het fietsnetwerk in de stad meer aandacht krijgen, naast de aandacht voor recreatieve fietsvoorzieningen in het buitengebied. “Ook daar zien we knelpunten die we graag opgelost zien”, zo stellen de democraten. “De nominatie of wellicht verkiezing van Breda als fietsstad is wat ons betreft een mooie aanleiding voor een update.”

D66 vraagt zich af of de gemeente een overzicht van potentiële infrastructuurprojecten heeft om fietsroutes in de stad en omgeving te verbeteren dan wel uit te breiden? “Daarbij vragen we speciale aandacht voor zogenaamde hoofdfietspaden, ook wel fietssnelwegen.” Daarbij wordt een vergelijking gemaakt met het fietspad van centrum Breda naar Etten-Leur. Vragensteller Marianne de Bie wil weten of de actielijsten die voortkwamen uit de nota Fietsen uit 2007 zijn uitgevoerd om het netwerk sluitend te maken.

Ook wil D66 een oplossing voor het fietspad aan de zuidkant van de Noordelijke rondweg tussen Konijnenberg en de Van Rijckevorselstraat. “Op deze plek ligt alleen een voetpad, dat ook dienst doet als hondenuitlaatplaats. Het gezamenlijk gebruik van dit pad door voetgangers en fietsers is wat ons betreft ongewenst.”