Stipe Perica speelt de rest van het seizoen 2013-2014 voor NAC. foto NAC/Matthias van Wettum

Puntje voor NAC bij PEC

ZWOLLE - NAC kreeg zaterdagavond weinig gelegenheid om te dollen. De Bredanaars konden het PEC, goed gestart in de competitie, niet lastig genoeg maken. De Zwollenaren bleken eveneens niet het juiste wapen te kunnen vinden: 0-0.

De eerste helft zette NAC in op het ontregelen van PEC. Dat lukte aardig. De thuisploeg, nu voor de vierde wedstrijd op rij zonder winst, kon Ten Rouwelaar niet op de proef stellen. In de tweede helft verscheen NAC wel voor de Zwolse doelman, maar zonder succes. Perica, tegen Roda een paar weken geleden debuterend met een doelpunt, mocht vlak voor het laatste fluitsignaal invallen. Maar ook de lange spits had in zijn korte invalbeurt niet het geluk dat nodig is in zo'n geval.

NAC kruipt door het behaalde punt op doelsaldo een paar plaatsjes op de ranglijst naar stek 12. PEC blijft in de topdrie, wetende dat FC Twente zondag nog voorbije kan steken bij winst op Groningen.