Praktijkexamen voor het scooterrijbewijs is uitgesteld tot maart.Foto: Sanne Stenvert
Praktijkexamen voor het scooterrijbewijs is uitgesteld tot maart.Foto: Sanne Stenvert

Acht opgevoerde brommers van weg geplukt

Politie

HAAGPOORT - Bij verschillende controles heeft de politie zaterdag acht opgevoerde brommers aangetroffen. De bestuurders kregen een boete. Bij de controles werd ook een aantal automobilisten op de bon geslingerd, onder meer voor bellen tijdens het rijden. Ook werd een gestolen bromfiets aangetroffen. De bestuurder daarvan werd aangehouden.

De controles vonden plaats op de Claudius Prinsenlaan en de Vincent van Goghstraat, daarbij werd speciaal gelet op de constructiesnelheid en technische staat van brommers. Er werden 20 bekeuringen uitgeschreven.

Ook werd een gestolen bromfiets aangetroffen. De agenten zagen zaterdagmiddag dat een bromfietsbestuurder net voor de controlepost aan de Vincent van Goghstraat keerde en er vandoor ging, de bijrijder achterlatend. De bromfiets werd even later onbeheerd aangetroffen in de Nuijtstraat. Bij nader onderzoek bleek dat de scooter, een Piaggio, op 1 september 2013 was gestolen vanaf de Markendaalseweg. De 14-jarige knul werd daarop aangehouden en verhoord. De politie stelt een nader onderzoek in.