Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Dakloze Pool mishandelt NS-personeel

Politie mishandeling

BREDA - Op het treinstation van Breda is maandagmiddag rond 16.05 uur een 19-jarige Pool zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man zat zonder geldig vervoersbewijs in de Fyra van Amsterdam naar Breda en mishandelde toen hij daarop werd aangesproken een medewerker van de spoorwegen.

De 29-jarige conducteur was bezig met het controleren van de vervoersbewijzen toen hij in de eerste klas de man aantrof. De man bleek niet in het bezit van een geldig vervoersbewijs, kon zich niet legitimeren en reageerde niet of nauwelijks op vragen van de conducteur. Die belde de politie en wilde de man op het station van Breda overdragen. De man probeerde echter weg te komen en gaf de conducteur een harde duw. Op het station verzette hij zich bovendien tegen zijn aanhouding door medewerkers van de afdeling Service en veiligheid. De man is hierop geboeid en overgedragen aan de lokale politie. De conducteur heeft aangifte gedaan van eenvoudige mishandeling.

Op het bureau bleek dat de verdachte geen geldig identiteitsbewijs bij zich had. Hij gaf ook twee keer een valse naam op. Ook hiervoor is proces-verbaal opgemaakt. De man is in verzekering gesteld en heeft de nacht in de cel doorgebracht.