Zonnige zondag bezorgt Singelloop nieuwe climax.
Zonnige zondag bezorgt Singelloop nieuwe climax. Jorgen Janssens

Singelloop populair als goededoelenloop

Voetbal

BREDA - Sporten en op die manier geld inzamelen voor een goed doel heeft een enorme vlucht genomen. Na het beklimmen van bergtoppen voor kankeronderzoek, weet ook het rondje Singelloop zich verzekerd van goededoelensporters.

De doelen verschillen. De een loopt voor een groot doel of organisatie, de ander kiest juist voor een doel dichterbij huis. Ook de methodes lopen uiteen. Van een kleine persoonelijk actie, tot iets dat tot in de puntjes georganiseerd is en dat steun en aandacht krijgt door de deelname van Bekende Nederlanders.

Voedselbank
Zo loopt hartpatiënt Marco Eversdijk de Singelloop voor de Voedselbank Breda. “Een geweldig initiatief van een burger die een poging doet financiële middelen en bergen voedsel in te zamelen voor de armsten van Breda”, aldus de Voedselbank. Eversdijk en zijn loopmaat Jeroen van Nunen roepen op een bijdragen over te maken naar de Voedselbank (Banknr 53.881.89 met vermelding Singelloop 2013). Ook kunnen houdbare levensmiddelen bij de bus op het Chasséveld worden afgegeven tijdens de loop.

Grail
Medewerkers van Revant Revalidatiecentrum lopen de bedrijvenloop. Zij hebben daar voort dit jaar een goed doel aan gekoppeld: de komst van de GRAIL, een innovatieve en onderscheidende behandelfaciliteit op basis van virtual reality. Het systeem bootst situaties na die normaal niet veilig geoefend kunnen worden, bijvoorbeeld vanwege valgevaar. Met een huidig team van 16 collega’s leggen ze gezamenlijk al 141.000 meters af. “Deze meters ziet Revant graag omgetoverd in euro’s”, aldus de lopers. Meer over hun actie op de website van Revant.

Breda4Metakids
Een team van Breda4metakids doet voor de derde keer mee. Zij willen zoveel mogelijk geld opbrengen voor kinderen die geboren worden met een stofwisselingsziekte. “Dankzij eerdere onderzoeken kan een aantal varianten inmiddels opgespoord en behandeld worden, maar lang niet alle kinderen kunnen geholpen worden. Er is meer onderzoek en dus meer geld nodig”, aldus de oproep van Breda4metakids zet.

Het team Breda4Metakids bestaat momenteel uit 45 lopers en krijgt steun van twee bijzondere en bekende Nederlandse topsporters: Pieter van den Hoogenband en Christijan Albers.

Make-A-Wish
Frederike Saan, vrijwilliger van Make-A-Wish in de regio Breda, heeft samen met de andere Regiovrijwilligers regio Zeeland/West-Brabant het plan opgevat om met vijftig lopers de vijf kilometer van de Singelloop van Breda te gaan lopen. Het is de bedoeling dat de lopers zich laten sponsoren door familie, vrienden, collega's of bedrijven met als doel om zo veel mogelijk geld op te halen voor Make-A-Wish, dat wensen vervult van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte met het doel ze kracht te geven.

Ook in actie?
Loop je ook voor een goed doel de Singelloop: laat het weten onder dit artikel.