Afbeelding

Bredase kinderboerderij wint prijs konijnvriendelijkheid

Algemeen

BREDA - Breda heeft er weer een prestigieuze prijs erbij. Kinderboerderij Parkhoeve Breda-Noord heeft namelijk de SnuffelAward 2013 gewonnen. Stichting KonijnenBelangen (SKB) reikt deze prijs uit aan de meest konijnvriendelijke kinderboerderij van Nederland.

Vrijwilligers van de SKB hebben door het hele land het afgelopen jaar diverse kinderboerderijen geïnspecteerd. Aan de hand van een vragenlijst beoordeelde zij de kinderboerderijen op verzorging, huisvesting, voeding en medische zorg van de konijnen.

“Kinderboerderijen hebben een voorbeeldfunctie. Konijnen worden vaak nog gehouden in te kleine hokken zonder maatje en speelgoed. Niet alleen op kinderboerderijen, maar ook bij particulieren. en de hoop is dat veel kinderboerderijen het goede voorbeeld van Parkhoeve Breda-Noord zullen volgen”, aldus Ed van den Berg van de SKB.

Karen Soeters, oprichter en hoofdredacteur van de gerenommeerde dierennieuwssite PiepVandaag.nl, zal de prijs zaterdag namens de stichting uitreiken. Belangstellenden zijn 19 oktober vanaf 13.00 uur van harte welkom op Parkhoeve Breda-Noord.