Afbeelding

Bredase filmmaakster doet het goed in Verenigde Staten

Cultuur

BREDA - Een Brabantse documentaire doet het bijzonder goed in de Verenigde Staten. Blinde Liefde, van filmmaakster Jenny van den Broeke, scoort bij drie afzonderlijke Amerikaanse filmfestivals.

Op het Santa Monica Festival van Onafhankelijke Films in Los Angeles kreeg de film een eervolle vermelding. Op zaterdag 12 oktober ging de documentaire in premiere in San Fransisco en eind oktober draait de film twee keer tijdens het Austin Film Festival.

De korte film, die een half uur duurt, portretteert drie Brabantse blinde tieners. “Beeld is alles voor mij”, zegt Jenny. “Ik vroeg me af hoe je verliefd kunt worden op iemand als je die helemaal niet kunt zien. Maar ik kwam er al snel achter dat blinde mensen in hun hoofd wel degelijk een hele wereld zien. Een wereld waar wij geen weet van hebben.”

Onder meer door animatie laat Van den Broeke zien hoe de tieners, Merel, Ilse en Florian, de liefde ‘zien’, voelen en beleven.

BredaVandaag.nl schreef eerder over Van den Broeke. Lees hier over het proces in aanloop naar het maken van de documentaire en kijk hieronder naar de trailer. Meer informatie is te vinden op blindeliefde.nl