Bredanaar Motell Rijnen heeft een schrijfwedstrijd gewonnen en mag een boek uitbrengen. foto uitgeverij Bagage
Bredanaar Motell Rijnen heeft een schrijfwedstrijd gewonnen en mag een boek uitbrengen. foto uitgeverij Bagage

Bredanaar Motell Rijnen wint landelijke schrijfwedstrijd

Cultuur

BREDA - Bredanaar Motell Rijnen (65) is uitgeroepen tot prijswinnaar van een schrijfwedstrijd van Uitgeverij Bagage met zijn verhaal ‘Koningin van de Claddagh’.

Afgelopen week ontving Rijnen uit handen van Gezina Derks van Uitgeverij Bagage zijn prijs: een oorkonde en de mogelijkheid om zijn verhaal uit te werken tot een boek dat door de uitgeverij worden gepubliceerd.

Rijnen heeft al meerdere verhalen geschreven. Zijn winnende verhaal is een afgeleide van een manuscript dat hij heeft geschreven. Het verhaal speelt zich af in Ierland en in Breda. De jury waardeerde het prijswinnende verhaal in de volgende bewoordingen: ‘sfeervolle beschrijving van de omgeving’, ‘beeldend taalgebruik’, ’goede spanningsopbouw’, ‘boeiend’ .

Rijnen, die in Breda actief is op meerdere culturele fronten, is zeer verguld met zijn prijs: “Toen ik het telefoontje kreeg dat ik had gewonnen, was ik zeer verrast. Ik schrijf al een aantal jaren, maar dat mij nu de kans wordt geboden om mijn boek uit te geven, vind ik geweldig”, zo liet hij tegenover de uitgeverij weten.

Naar verwachting zal het boek begin volgend jaar worden gepubliceerd.