Teater77 tijdens het stuk Kierewiet. foto Ton Peijnenborg
Teater77 tijdens het stuk Kierewiet. foto Ton Peijnenborg

Vierde editie Theaterfestival Breda in Podium Bloos

Cultuur

BELCRUM - Podium Bloos is in het laatste weekend van oktober voor de vierde keer gastheer voor het Theaterfestival Breda. Tijdens het weekend van 24 t/m 27 oktober presenteren verenigingen uit Breda en directe omgeving hun theatervoorstellingen.

Voor de tweede keer wordt er ook een speciale middag voor het hele gezin georganiseerd. Zondag 27 oktober vindt deze ‘Family Edition’ plaats, geschikt voor iedereen van 6 jaar en ouder.

Het festival wordt donderdag 24 oktober om 20.00 uur geopend door de voorstelling Storm van Theaterwerkplaats Tiuri. Na Tiuri zijn op donderdag voorstellingen te zien van het NHTV Theater en van Haagse Bluf.

Op vrijdag 25 oktober start de avond wederom om 20.00 uur en spelen achtereenvolgens Teater ’77, Theater Krul en De Boulevard All Stars hun voorstellingen. Theater ’77 en de Boulevard All Stars waren dit jaar naast Theater Krov, die op zondag tijdens de Family Edition speelt, genomineerd voor de BN de Stem Toneelprijs. Vrijdag 6 september werd bekend gemaakt dat Teater ’77 zich winnaar van de BN de Stem Toneelprijs 2013 mocht noemen. Zaterdagavond vanaf 20.00 uur is het de beurt aan Theater Achterom, Theatergroep Elysee en het Breda’s Theater.

Zondagmiddag om 13.30 uur begint de tweede editie van de Family Edition van het festival. Deze middag zijn alle voorstellingen geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en hun familie, De voorstellingen duren deze middag ongeveer een half uur en tussen de voorstellingen door is er aandacht voor entertainment van onze jonge gasten. Kaarten voor deze voorstellingen zijn los te koop. Achtereenvolgens word gespeeld door De Witte Prins, De Nieuwe Veste, Theatergroep KROV en JTS Elan.

Het Theaterfestival Breda wordt georigansieerd door AtoB (Amateur Toneel Overleg Breda) en samen met PodiumBloos. Bij AtoB zijn veertien Bredase amateurtoneelverenigingen aangesloten