De jubileumeditie van Breda Live met Handsome Poets, Racoon, Go Back to The Zoo, Blof en Hardwell. foto Jorgen Janssens
De jubileumeditie van Breda Live met Handsome Poets, Racoon, Go Back to The Zoo, Blof en Hardwell. foto Jorgen Janssens

Bredase DJ Hardwell nieuwe nummer 1 dj van de wereld

Cultuur

BREDA - Breda als dancestad van de wereld: met Tiesto had Breda al een veelvoudig nummer 1 volgens het toonaangevende magazine DJ Mag en Hardwell was de snelle klimmer. Van 24 in 2011 naar nummer 6 in 2012 en nu dus nummer 1 van de wereld.

Hardwell is na Tiësto (dit jaar vierde en ontvanger van de Legend Award) en Armin van Buren de derde Nederlander die deze toonaangevende lijst aanvoert en dus de tweede Bredanaar.

De nieuwe lijst werd bekend gemaakt tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) waar zo'n beetje iedereen die iets betekent in de dancemuziek aanwezig was. Het was voor Robbert van de Corput ook de ultieme gelegenheid om zijn documentaire I Am Hardwell in première te laten gaan. Donderdag kon en volle zaal in Tuschinski zien welke ontwikkeling de Bredanaar de afgelopen drie jaar meemaakte en dat dat niet altijd over rozen gaat.

Zelf gaf Hardwell al de opvallende parallel aan met zijn Bredase voorbeeld Tiesto. Die ging in 2001, 2002 en 2003 van 24, naar 6 naar nummer 1. Om aan te geven hoe snel het gaat: de afgelopen vier maanden groeide het aantal Facebookvolgers van Hardwell van 1 miljoen naar nagenoeg twee miljoen op 19 oktober. In een exclusief interview met DJ Mag reageert hij op deze grote stap in zijn carrière.

Van de Corput trad afgelopen jaar op voor enorme mensenmassa's. Zo stond hij op EDC voor ruim 100-duizend mensen. Ook trekt hij met zijn I Am Hardwell-tour langs stadions over de hele wereld, om uiteindelijk altijd terug te keren naar Breda, zo vertelde hij kort voor Breda Live 2013 aan BredaVandaag.nl.

Overigens zijn Tiesto en Hardwell niet de enige Bredase dj's in de lijst. Ook Rehab maakte een sprong. Hij staat in de verse lijst op nummer 58, gekomen van 73. Net als Hardwells maatje Dannic, die op 74 staat.