DJ Hardwell werd zondag verrast met de Cultuurprijs. En bouwde daarna een feestje in Café Janssen. foto Wijnand Nijs
DJ Hardwell werd zondag verrast met de Cultuurprijs. En bouwde daarna een feestje in Café Janssen. foto Wijnand Nijs

Hardwell bouwt een feestje in ‘zijn’ Café Janssen

Cultuur

BREDA - Minder dan 24 uur nadat als Hardwell hij tot nummer 1 dj van de wereld is verkozen, staat Robbert van de Corput ‘gewoon’ weer in Café Janssen. Tijd voor een feestje in zijn Breda.

Rond half negen staat hij buiten even bij te kletsen met vrienden. Een klopje op zijn schouder, een kus van een vrienden. “Al mijn vrienden zijn hier, mooi toch”, zegt de 25-jarige top-dj. In de 18 uur die er tussen de bekendmaking van de prijs en het feestje in Janssen is hij in Londen geweest. “DJ Mag is natuurlijk een Engels blad. Ik ben tot half vijf in Londen geweest en lag om half een in bed. Ik ben eigenlijk net wakker.”

Het is het ritme van de dj. Vliegtuig in naar een club waar duizenden uit hun dak gaan op je muziek en dan weer naar huis, naar Breda. In Café Janssen geen rare toestanden. “Nu we toch in Janssen zijn ‘twee bier voor de dj’”, roept hij door de microfoon. En hop, twee bier. “En nu ga ik doen waar ik goed in ben: bier drinken”, grapt hij. Hier is Hardwell gewoon Robbert.

Maandag gaat hij weer als Hardwell op pad. Naar De Wereld Draait Door. “Ik heb nu al bijna geen stem meer, maar je moet kunnen horen dat ik gefeest heb, toch?” Ongetwijfeld komt de vraag over Breda. Zijn Breda, waar twee van de drie Nederlandse nummer 1 dj’s vandaan komen. “Wat dat is? Ik weet het echt niet. Ik denk de Brabantse nuchterheid.”

Dan zijn er mooie woorden van de burgemeester voor Hardwell, maar ook voor zijn ouders, die hem altijd gesteund hebben. Nu, maar ook vroeger, toen hij als veertienjarige al in clubs draaide waar hij vanwege zijn leeftijd eigenlijk niet eens naar binnen mocht. Van de Corput dankte zijn ouders, maar ook de mensen die hem begeleiden.

Het tekent zijn professionaliteit, waar ook Van der Velden aan refereerde. “Je bent niet alleen dj, maar ook producer en manager. Daarmee ben je een inspiratie voor veel jongeren.” Zelf gaf hij al aan weer verder te denken. “Ik wil van mijn label echt een familie maken, zelf wat meer op de achtergrond.”

En hop, daar knallen de beats uit de speakers, gaan de handjes de lucht in en de voeten van de vloer. De nummer 1 dj van de wereld is hier de huis dj, die draait voor zijn vrienden. Gewoon omdat hij dat leuk vindt. En daar toevallig ook nog eens heel goed in is.