Afbeelding

Vreemde tekst op Breda.nl: gratis geld voor gokkers

Algemeen

BREDA - Het leek er haast op dat de gemeente de gokkers in Breda gratis geld wilde verstrekken. Om precies te zijn vijftien dollar, om te gebruiken in de slotmachines. 'we're not talk skyrocket science we're talk G-a-m-b-l-i-n-g', zo staat te lezen op de gemeentewebsite. Een vreemde boodschap op Breda.nl.

Het gaat hier natuurlijk niet om subsidieverstrekking voor gokkers, maar om spam die op een of andere wijze op de website terecht is gekomen. Het lijkt ook onwaarschijnlijk dat de gemeente werknemers in Kenia heeft, waar de mail vandaan komt.

De pagina is of was te bereiken via een link in de nieuwsbrief van de gemeente. Een oplettende lezer attendeerde BredaVandaag.nl erop dat de gemeente per ongeluk deze mails verstuurde. De links in het bericht kunnen verwijzen naar sites met malware. Er wordt gewerkt aan het probleem, zo meldt een woordvoerder. "Want dit is natuurlijk niet de bedoeling."

Update 11:02
De gemeente weet te vertellen dat iemand een account heeft aangemaakt op de website. Met deze accounts kunnen mensen foto's of agendaberichten plaatsen. "Een paar keer per dag worden deze berichten nagekeken om te zorgen dat ze aan onze digitale spelregels voldoen. Het account dat deze berichten heeft geplaatst is inmiddels verwijderd." Verder gaat de gemeente kijken hoe ze zich in de toekomst kunnen weren tegen dergelijke spamaccounts.